ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

13-åringens kropp var för välutvecklad – misstänkte våldtäktsmannen frias

Karolina Skoglund · 10 Mar 2015
Uppdaterad 10 Mar 2015

För snart ett år sedan greps och åtalades en man, misstänkt för våldtäkt mot barn efter att ha haft sex med en 13-åring. Men mannen blev inte dömd. Anledningen? Flickans kropp var för välutvecklad.

klar

Artikellänk är kopierad

Bilden har ingenting med flickan att göra.
Bilden har ingenting med flickan att göra.Foto: TT

Den 13-åriga flickan var på rymmen från ett familjehem och hamnade i Västerås när en 27-årig man upptäckte henne vilandes på en bänk vid en lekpark och bjöd hem henne. De ska då ha haft sex, fastslår både tingsrätt och hovrätt. Det skriver Aftonbladet.

Mannen hävdar dock att han trodde att flickan var runt 15-17 år, vilket gjorde att rätten använde sig av en paragraf som handlar om ”skälig anledning att anta”. Då bestämde sig rätten för att titta på flickans kropp och bedömde att den motsvarade en kropp som kunde tillhöra ”en tonåring som passerat puberteten”.

– Man kan fråga sig vilka krav man ska ställa på personer som ämnar ingå en sexuell relation med någon som är i gränslandet runt 15 år. Det kan inte vara rimligt att enbart kroppsutvecklingen ska vara avgörande såsom det faktiskt blivit i den här domen, säger flickans advokat Göran Landerdahl till Aftonbladet. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro