ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

13 kvadrat i city kan säljas för 2 miljoner

Karolina Skoglund · 18 Jan 2013
Uppdaterad 18 Jan 2013

klar

Artikellänk är kopierad

I snitt kostar en lägenhet i Stockholms innerstad 58 835 kronor per kvadratmeter. Något den 13 kvadrat stora lägenheten på Rådmansgatan utmanar rejält med sitt pris på nästan två miljoner kronor.

En lägenhet på 13 kvadratmeter i city ligger nu ute till försäljning för 1 980 000 kronor. 

Om den s äljs för det priset innebär det de dyraste kvadratmeterna i Sverige – någonsin. 

– Vi säljer ett flertal mindre lägenheter i samma hus men just denna accepterar en juridisk person som köpare. Ett företag kan alltså ha den som ett alternativ till ett hotellrum om man vill. Därför är priset betydligt högre, säger Marcus Pettersson, fastighetsmäklare på Vision fastighetsmäkleri. 

Trots kvadratmeterpriset på 152 308 kronor finns det redan ett visst intresse för på dyrgripen, enligt Marcus. 

– Vi förhandlar just nu med en del intressenter men räknar med en längre process än vanligt eftersom den vänder sig mot företag, säger han. 

Så sent som i höstas såldes en tio kvadratmeter stor lägenhet för 135 000 kronor per kvadrat i Birkastan. Rekordet, som snart kan slås, ligger dock på runt 136 360 kronor och erövrades 2009 med en lägenhet på 22 kvadratmeter på Skeppargatan. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro