ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

14-årig flicka torterades i timmar

Mikael Hellmyrs · 4 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

14-åringen lurades med in i skogen. I tre timmar misshandlades hon med sparkar, slag och tvingades svälja rötter och spott. Nu åtalas en 15-årig flicka.

- Ett mycket fult brott med ett utdraget händelseförlopp där flickan förnedrades, säger kammaråklagare Ove Svensson till Borås Tidning.
Händelsen inträffade i Borås. 14-åringen stämde träff med en flicka för att prata ut om ryktet att hon skulle ha haft sex med en särskild kille. 14-åringen möttes upp av två flickor och följde med till en närliggande park. Inne bland snåren började misshandeln med att hon fick en knynävssmäll i ansiktet och spottades på. 14-åringen slets med över en gångbro och in i skogen. Där eskalerade misshandeln.Hon fick ta emot hårda knytnävsslag mot huvudet och sparkades på rygg, mage och ben.
Förutom att svälja sitt eget spott tvingades 14-åringen dra halsbloss, äta rötter och barr. Hon fick även sniglar på kroppen.  – Jag tappade luften när jag fick en spark i ryggen. Då lyfte de armarna och sa att jag skulle ta djupa andetag. Sen fortsatte de, säger 14-åringen till Borås Tidning.Samtidigt som flickorna turades om att filma med en mobiltelefon ringde de in en kille som sedan deltog i misshandeln. Även en tredje flicka slöt upp. Enligt Borås Tidning åtalas bara 15-åringen då övriga är under 15.  – Dom sa att det höll på så länge att det var rekord, säger 14-åringen.

klar

Artikellänk är kopierad

Mikael Hellmyrs
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro