ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

14-årig pojke avled under fotbollsmatch

TT · 16 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

En 14-årig pojke från Västmanlands länslag avled under en fotbollsmatch i Örebro på söndagseftermiddagen.

Dödsorsaken är ännu oklar.- Han tog ner en boll på bröstet under matchen, behandlade bollen och segnade plötsligt ner. Det gjordes upplivningsförsök på platsen, men han togs till universitetssjukhuset i Örebro och där dödförklarades han, säger Birger Jonsson, ordförande i Västmanlands Fotbollförbund, till TT.

Dödsfallet inträffade under ett möte mellan länslag från Örebro och Västmanland på Karlslunds arena i Örebro. Enligt Jonsson var det i andra halvlek, och han tror att pojken spelat hela matchen fram till händelsen. Pojken var inte inblandad i någon direkt närkamp i samband med att han segnade ner.

Vad som orsakade dödsfallet är inte klarlagt.Hade pojken någon historia av medicinska bekymmer?- Ingenting som vi känner till någonting om, svarar Jonsson.

Har du ställt den frågan till pojkens lagledare?- Ja, och det fanns ingenting sådant.

Jonsson säger att det nu blir upp till medicinsk expertis att fastställa dödsorsaken.Lagets övriga spelare och deras familjer ska informeras om händelsen vid ett möte på Västmanlands Fotbollförbunds kansli i Västerås på måndagen.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro