ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

14-åriga Noelles vän Ior dog – nu söker hon ny terapihund

Ida Gustafsson · 15 Apr 2016
Uppdaterad 15 Apr 2016
I fem år fanns terapihunden Ior vid 14-åriga Noelles sida, men i februari dog han hastigt i cancer.

I fem år fanns terapihunden Ior vid 14-åriga Noelles sida, men i februari dog han hastigt i cancer. Foto: Privat


I fem år fanns jaktlabradoren Ior vid hennes sida. Noelle som är autistisk och har Downs syndrom fick tröst av Ior när hon var ledsen. I februari dog han hastigt och nu letar de efter hans ersättare. "Hon saknar terapihunden", säger mamma Erica Rinaldo.

klar

Artikellänk är kopierad

Noelle, 14, som har autism och Downs syndrom blev rikskändis när hennes syster Nathea drog igång kampanjen ”Rocka sockorna”.LÄS MER: Natheas kampanj för att stötta sin "annorlunda" syster gör succé på Facebook I fem år hade Noelle en alldeles särskild vän, terapihunden Ior. Men för en månad sedan dog han, Ior insjuknade hastigt i cancer. Även om familjen har andra hundar var Ior speciell för Noelle och hon har svårt att förstå att han är borta. 

– Ser hon en svart hund som liknar Ior vill hon krama den. Men hon säger också att Ior är hos tomten och att han kommer att komma tillbaka. Och hon blir väldigt ledsen när hon ser bilder på Ior, säger Erica Rinaldo. 

Ior blev fem år och han var inte en vanlig hund, utan han var en fyrbent personlig assistent som tränats för att hjälpa Noelle. Han tröstade henne när hon var ledsen och sov med henne under nätterna. 

– Han var så mjuk och han kom fram varje gång hon grät. Det var nästan som att han kunde känna in och läsa av tankar, säger hon. 

LÄS MER
Se den blinda hunden vars leende får allas hjärtan att smälta

Ior jobbade in i det sista, när de upptäckte att han var sjuk fanns det ingenting att göra. Efter Iors död har Erica fått börja sova med Noelle om nätterna igen. Så de är i behov av en ny fyrbent assistent till dottern. För att få hjälp med att hitta hans ersättare skrev Erica ett inlägg på sin Facebooksida "Rocka sockorna". Där skrev hon att de söker en ny svart labradorhane som kan bli Noelles nya vän.

– Vi har fått in massor av bra tips. Problemet är att vi har svårt att resa långt, men samtidigt är det så att vill man ha en valp kanske man får vänta. Vi har haft kontakt med de som har Iors linje i sig, men det dröjer innan de får valpar och situationen börjar bli akut. 

– Vi är jättetacksamma för all hjälp och de tips som vi får. 

LÄS MER
Bella slängde kryckorna när hon fick hunden George: "Han hjälper mig att gå"
Noelle och Ior.
Noelle och Ior.Foto: Privat
klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro