ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

14-åring drunknade under lektion i simhall

Matilda Bjerlöw · 25 Mar 2013
Uppdaterad 26 Mar 2013
Pojken var och badade med sin klass när olyckan inträffade.

Pojken var och badade med sin klass när olyckan inträffade. Foto: Scanpix


En 14-årig pojke från Filipstad drunknade på måndagen, när han var och badade med sin klass.

klar

Artikellänk är kopierad

Högstadieklassen var och badade i Spångbergshallen på måndagseftermiddagen, när den tragiska olyckan inträffade. Den 14-årige pojken, som inte kunde simma, ska ha befunnit sig vid bassängkanten på den djupa delen, och simläraren ropade åt honom att komma till de andra.

– Vad jag har förstått det så vände sig simläraren sedan om för att hjälpa en flicka, och när han tittade mot pojken 30 sekunder senare låg han i vattnet på bottnen. Simläraren kastade sig direkt i vattnet och drog upp honom, säger Jan-Åke Sjöström, vakthavande befäl vid polisen i Värmland. Räddningstjänsten tog emot larmet strax innan klockan 13.30 och ambulans kallades snabbt till platsen. Men trots flera återupplivningsförsök gick pojkens liv inte att rädda. Han fördes till sjukhuset i Karlstad och där konstaterade läkare att han avlidit. Polisen misstänker inget brott, och pojkens föräldrar underrättades på eftermiddagen. Flera medier uppgav att pojken är 12 år, men enligt Jan-Åke Sjöström ska detta vara ett missförstånd.

klar

Artikellänk är kopierad

Matilda Bjerlöw
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro