ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

14-åringen topsade sig efter pappans våldtäkt

Fredrik Beckman · 5 Jun 2013
Uppdaterad 5 Jun 2013

Två år med flera våldtäkter. Till slut topsade sig flickan i hopp om att bli trodd när hon berättade om övergreppen. Göta hovrätt slog idag fast domen på sex års fängelse för pappan.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 14-åriga flickan från Småland fick nog under senvintern. När hon satt med några kompisar brast det och hon berättade om att hennes pappa tvingade henne till sex.

Kompisarna övertalade henne att göra något åt problemen, prata med sin mamma och socialen.

I förhör berättar flickan hur hon tänkte att ingen skulle tro henne om hon inte hade bevis. När pappan än en gång kom till hennes säng och krävde sex agerade hon. Efter att pappan var klar med övergreppet och gick för att hämta papper och torka av henne med tog hon bomullstopsar och skrapade av sperma från sin kropp. Hon topsade också munnen för att få dna från pappans saliv.

Bevisen kom att bli avgörande i tingsrätten. Bara hennes berättelser om ett par år av fullbordade övergrepp skulle inte räckt som bevisning, trots att hon ansågs trovärdig, menade tingsrätten.

Pappan nekade nämligen och menade att hon ljög. Trots att de inte hade någon konflikt som hon skulle ha anledning att hämnas för.

De topsade bevisen, tillsammans med hennes berättelse, gjorde att tingsrätten i Eksjö dömde pappan till sex års fängelse för grov våldtäkt mot barn och sexuellt övergrep mot barn. Han dömdes också till att betala 280 000 kronor i skadestånd till dottern.

Den domen slog Göta hovrätt fast på onsdagsförmiddagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro