ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

14 tips på hur du ringer gratis

Emma Österberg · 12 Okt 2016
Uppdaterad 16 Okt 2016
Det finns flera appar erbjuder gratis samtal.

Det finns flera appar erbjuder gratis samtal. Foto: Alamy/ IBL


Att kontakta sina nära och kära utomlands kan bli en dyr historia – trots generösa mobilabonnemang. Men med internetuppkoppling finns det en mängd sätt att spara pengar på. Här är 14 tips på appar och tjänster du kan använda.

klar

Artikellänk är kopierad

I dag erbjuder flera mobiloperatörer gratis samtal och obegränsad mängd av sms och mms. Befinner man sig däremot utomlands kan det bli dyrt, trots att flera operatörer satsar på att erbjuda sina kunder låga samtalskostnader även där.

Men det finns en uppsjö appar och funktioner via internet som går att använda för att ringa gratis samtal, skicka chattmeddelanden eller bilder till en vän långt bort. De flesta apparna och tjänsterna är gratis så länge du har internetuppkoppling. Däremot tillkommer det ofta kostnader för den som använder sitt mobila nätverk.

LÄS MER
Snart blir det gratis att surfa med mobilen i EU

Det är inte alltid som den du ringer till behöver ha samma app eller tjänst som du använder. Flera appar erbjuder, förutom samtal via wifi eller mobilt internet, även samtal kopplat direkt till ett telefonnummer. I stället för att skicka telefonsamtalet via mobiloperatörernas och telefonbolagens ledningar skickas samtalet över internet, där det växlas in på mobilnätet. Det gör att det kan vara möjligt att ringa internationella samtal till en kostnad motsvarande ett vanligt lokalsamtal.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Österberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro