ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

15-årig flicka föreslår emoji med huvudduk

Hugo Ewald · 14 Sep 2016
Uppdaterad 14 Sep 2016
Godkänns emojin av Unicode kan emojin bli verklighet 2017.

Godkänns emojin av Unicode kan emojin bli verklighet 2017. Foto: Aphelandra Messer


Det finns en mängd olika emojier, men ingen som föreställer en kvinna med huvudduk. Det ville 15-åriga Rayouf som bor i Tyskland ändra på. Om hennes emoji blir godkänd av Unicode Consortium, som godkänner och standardiserar nya emojier, kan den komma att bli tillgänglig 2017.

klar

Artikellänk är kopierad

När den 15-åriga saudiern Rayouf, som bor i Tyskland, gruppchattade med sina vänner insåg hon att det inte fanns några emojier som representerade henne, en kvinna med huvudduk. Hon kom sedan att läsa en artikel om emoji-design, och skickade sin idé till Unicode, organisationen som utvecklar och standardiserar emojier. Det rapporterar BBC.

– I dessa dagar är representation extremt viktigt. Människor vill bli erkända, särskilt inom teknikvärlden, säger Rayouf till BBC.► LÄS MER: Det finns inga emojier med kvinnor som har ett yrke

En medlem av en av Unicodes kommittér visade snabbt intresse, och erbjöd sig att hjälpa Rayouf med sin idé. Efter att ha fått stöd från sajten Reddits medgrundare Alexis Ohanian höll Raouyf också en frågestund på Reddit där intresserade kunde ställa frågor.

– Det är så många muslimska kvinnor i världen som bär huvudduk. Det kanske verkar trivialt, men det blir annorlunda om du kan se dig själv på hela världens tangentbord, säger Rayouf till BBC.

Målet är att ha ett färdigt utkast i november. Godkänns det av Unicode kan emojin bli verklighet 2017. Rayoufs utkast innehåller också stöd för en emoji som föreställer en man i en keffiyeh.

Det var 2010 som emojier började användas stort utanför japan. Då började emojier implementeras i den så kallade unicode-standarden, den industristandard som används för att alla digitala enheter ska kunna hantera alla sorters tecken. Idag innehåller unicode-standarden över 100 000 skrivtecken.► LÄS MER: Det här är skillnaden mellan hijab, niqab och chador

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro