ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

15-årig pojke död efter knivattack på skola

Johan Wikén · 11 Jan 2016
Uppdaterad 11 Jan 2016

Foto:  Jens Christian Andersson / TOPNEWS


En 15-åring knivskars under ett bråk på en skola i norra Skåne på måndagen. Pojkens liv gick inte att rädda. "En personlig uppgörelse mellan de två inblandade pojkarna", skriver kommunen på hemsidan.

klar

Artikellänk är kopierad

Vid 13-tiden på måndagen larmades polisen till en skola i Broby i norra Skåne. Två pojkar, en 14-åring och en 15-åring, hade hamnat i bråk. Den yngre av dem ska då ha knivskurit den andra. 15-åringen fördes till sjukhus efter knivattacken. Men hans liv gick inte att rädda.

– Pojken har avlidit. Anhöriga är underrättade, säger Gunilla Milstam vid Region Skånes pressjour till Expressen.

Förhör med vittnen och skolpersonal hålls under dagen. Efter händelsen pågår krishantering på skolan. Väktare kommer bland annat att finnas i lokalerna.

– Vi tror inte att det kommer att hända mer. Vi tror att det var internt, men vi kommer ändå att sätta in väktare, säger Bertil Håkansson, säkerhetsansvarig i Östra Göinge kommun, till TT .

LÄS MER: Så förklarar du det otäcka för ett barn

Kommunen har skrivit om händelsen på sin hemsida.

"Ett bråk mellan två pojkar, 14 och 15 år gamla, eskalerade vid lunchtid då den ena pojken skar den andre med en kniv som han tagit med till skolan. Incidenten bedöms vara en personlig uppgörelse mellan de två inblandade pojkarna. Deras föräldrar underrättades omedelbart och var snabbt på plats på skolan. Gärningsmannen är omhändertagen av myndigheter", skriver de bland annat.

En minnesstund kommer att hållas på skolan under tisdagen.

– Det kommer bli tillfälle för eleverna att prata och träffa människor som kan stötta dem. Vi kan inte kalla det för normal undervisning men skolbussarna kommer att gå som vanligt , säger Bertil Håkansson till TT.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro