ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

15-årige Ludvig påkörd av en rattfull smitare

Fredrik Beckman · 19 Okt 2011
Uppdaterad 19 Okt 2011
Ungefär tre rattfyllerister om dagen tas av polisen i Göteborg. Ludvig Bremmers, 15, träffades av en voltande bil när han var på väg till en grillfest i Mölndal.

Ungefär tre rattfyllerister om dagen tas av polisen i Göteborg. Ludvig Bremmers, 15, träffades av en voltande bil när han var på väg till en grillfest i Mölndal. Foto: Christina Blom


Över 1 200 anmälda rattfyllerister i Göteborg. I går åtalades den fulle föraren som körde på Ludvig.

klar

Artikellänk är kopierad

Ludvig Bremmers och en kamrat var på väg till en grillfest på Valborg i Mölndal. Plötsligt hörde de däckskrik bakom sig. – Det var en bil som vobblade på vägen. Vi sprang åt var sitt håll för att inte bli träffade, säger Ludvig. Bilen slog i en liten kulle, voltade och träffade Ludvig med taket i ryggen. Efter olyckan sprang föraren, en 29-årig man, därifrån, bort till en lada och gömde sig i en jordkällare. Han spårades upp av polisens hundförare. Mannen var rejält berusad, polisen mätte upp en promillehalt i blodet på 1,94. I går åtalades han vid tingsrätten i Göteborg misstänkt för grovt rattfylleri och vållande till kroppsskada. Ludvig klarade sig undan med kraftiga ryggsmärtor. Efter några veckor kunde han gå till skolan igen. Men han lider fortfarande. – Jag vågar inte gå över vissa vägar och jag blir stressad om jag åker bil för mycket, säger han. Han kan också vittna om att många drabbas vid en sådan här händelse. Även hans kompisar känner större oro när de är ute i trafiken. Ludvigs familj drabbades extra. Hans moster dödades av just en rattfyllerist när hon var liten och det händelsen drog upp sorgen för morföräldrarna igen. Förra året tog polisen 1 240 rattfyllerister i Göteborgsområdet, flera varje dag.

Hur ser du i dag på personer som dricker och kör bil? – Det är så jävla idiotiskt när man tänker på det. Det är något jag inte vill komma i kontakt med igen, säger Ludvig.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro