ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

15-årige supertalangen får chansen i storlaget Fnatic

Erik Glanell · 10 Nov 2017
Uppdaterad 10 Nov 2017
Ludvig ”Brollan” Brolin slog igenom för en bredare publik under realityserien Gamerz.

Ludvig ”Brollan” Brolin slog igenom för en bredare publik under realityserien Gamerz. Foto: Simon Krona


Ludvig Brollan” Brolin hoppar in i svenska storlaget i stället för Freddy "Krimz" Johansson i kvalfinalerna till WESG.

klar

Artikellänk är kopierad

MISSA INTE: Se avsnittet av Esport-tv med Olof ”Olofmeister” Kajbjer här!

Trots sin låga ålder har Ludvig ”Brollan” Brolin gjort sig ett namn som en av Sveriges mest lovande Counter strike-talanger. Och nu får det 15-årige underbarnet chansen att visa framfötterna som inhoppare i Fnatic under regionsfinalerna av World electronic sports games [WESG] i Barcelona.

Där kommer det svenska laget förutom att gå upp mot landsmännen i Godsent även slåss mot stora namn som Virtus.pro, Envyus, North, BIG och några stjärnspäckade landslag.

Ludvig ”Brollan” Brolin har under en längre tid puttrat i andra- och tredjenivålag i den svenska scenen, men nu är det alltså dags att mäta sig med de stora spelarna.

pil
Europeiska regionsfinalen till WESG

När: 22–26 november.

Var: Barcelona.

Om: Spelarna i lagen som deltar i WESG måste vara medborgare i samma land. Därför deltar både lag som Virtus.pro och Fnatic samtidigt som andra lag till exempel Team Ukraine är en mix av spelare från flera olika topplag.

Hans breda genomslag kom igenom realityserien Gamerz som sändes under maj månad i år. Där blev hans skills gång på gång ett samtalsämne.

– Han är en av de största talangerna jag sett. Han har spelat sedan han var fyra år och har det verkligen i muskelminnet, sa coachen tillika CS-veteranen Oskar ”ins” Holm i en intervju med Metro i samband med programmet.

Sedan oktober spelar han för laget Passions tillsammans med bland andra Alfred ”RuStY” Karlsson.

De fyra lagen som klarar sig bäst europeiska kvalet tar sig vidare till den stora finalen i Kina nästa år där en förstaplats innebär en svindlande vinstsumma på över sju miljoner kronor.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro