ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

15-åring attackade skola – filmade själv

Jonas Andersson · 1 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Åtalas för mordbrand - tros att ha kastat molotovcoctail

klar

Artikellänk är kopierad

Två gånger misstänks 15-åringen ha varit med om att attackera en skola utanför Hässleholm med bensinbomber. Nu åtalas han. I bevisningen ingår hans egen film.

15-åringen misstänks för att vid två tillfällen i somras ha försökt sätta eld på Stoby skolas byggnader. Nu åtalas han vid Hässleholms tingsrätt för mordbrand. Åklagaren skriver i stämningsansökan att de anlagda bränderna har ”inneburit fara för omfattande förstörelse”.

I mitten av juni kastade 15-åringen tillsammans med andra personer en bensinbomb – en så kallad molotovcocktail – mot skolans entré, enligt åtalet. Han slog därefter sönder en ruta och kastade in brinnande material. En yngre pojke säger att 15-åringen berättat att han hade satt eld på sin egen tröja och kastat in den.

Natten till den 29 juni misstänks han återigen tillsammans med andra personer ha kastat en molotovcocktail mot skolan. Den landade på marken. Gärningsmännen skvätte då i stället bensin på byggnadens vägg och tände eld. I bevisningen ingår en film som 15-åringen spelade in på platsen. Han  åtalas även för att ha varit delaktig i att ha satt eld på bilar i somras. 

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro