ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

15-åring blåste Youtube

Nanok Bie · 15 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Fick videojätten att radera mängder med klipp

klar

Artikellänk är kopierad

BLUFF En 15-årig pojke i Perth i Australien har lyckats lura Youtube att radera hundratals videor, och dessutom skicka ut varningar till de som laddat upp videorna. Genom att skicka in ett handskrivet formulär där han påstod sig jobba för ABC Television såg 15-åringen till att mängder av avsnitt av tv-serien "The Chaser's War on Everything" blev raderade. TV-bolaget själva har inget emot att tv-serien figurerar på Youtube och menar nu att det är olyckligsaligt att det är så enkelt att lura Youtube. 15-åringen har bett om ursäkt, men de raderade videorna är fortfarande inte tillgängliga på sajten.

Trots att pojken använde sig av en vanlig Hotmail-adress för att kommunicera med Youtube fattade ingen på videodelarsajten misstanke.

- Alla gör vi dumma saker när vi är 15 år, sa ABC-TV:s Courtney Gibson i en kommentar. Vi var mest oroliga för att Youtube skickade varningar till de som laddat upp materialet, det vill vi inte.

klar

Artikellänk är kopierad

Nanok Bie
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro