ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

15-årings spaning stoppade pedofil

Ann Hagman · 7 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

15-åringen i Alvesta satte stopp för en misstänkt pedofil – genom eget detektivarbete. Pedofilen försökte röva bort barn vid en skola, men greps innan någon kom till skada.Ännu en misstänkt lastbilsförarpedofil står åtalad i Sverige. Den 35-årige mannen tvångsvårdades för grova sexbrott mot barn så sent som i somras, men skrevs ut från kliniken i Växjö.

Den 4 september lockade 35-åringen till sig en tioårig flicka utanför Prästängsskolan i Alvesta. Han försökte få henne att kliva in i hans bil, precis som han tidigare gjort för att våldta flera barn i Uppsala och Västmanlands län. Men flickan sprang direkt hem  och berättade vad hon blivit utsatt för.

En 15-årig pojke observerade samma Volvo, noterade registreringsnumret och tog reda på ägarens namn via Vägverket.– Han blev nyfiken på bilen för att den hade så många antenner, säger Robert Loeffel vid polisen i Kronobergs län.

Nu är 15-åringen ett viktigt vittne i förundersökningen mot 35-åringen, som i går åtalades för försök till olaga frihetsberövande. 

klar

Artikellänk är kopierad

Ann Hagman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro