ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

15 böcker vi ser fram emot våren 2018

Linnea Bergman · 1 Jan 2018
Uppdaterad 1 Jan 2018

Ett nytt år betyder massor av nya läsupplevelser. Metro peppar tillsammans med dig inför årets boknyheter. Oavsett om du gillar vanlig skönlitteratur, deckare, sanna historier, feelgood eller något helt annat finns det något för dig.

klar

Artikellänk är kopierad

Januari:

En kort krönika om sju mord av Marlon James

Förlag: Albert Bonniers förlagGes ut: Januari 2018Om boken: En berättelse som tar sin utgångspunkt i verklighetens attentat mot Bob Marley och spänner från 70-talets Jamaica och fram till 90-talet via Kuba, Miami och New York. ”En kort krönika om sju mord” blev belönad med Man Booker-priset 2015.

Harungen av Ina Rosvall

Förlag: Albert Bonniers förlagGes ut: Januari 2018Om boken: En suggestiv debutroman av Ina Rosvall, psykolog bosatt i Malmö, om en kvinna som hittar en hare på väg hem från jobbet. ”Harungen” är en bok om vår fascination för det okontrollerbara och en kvinna som överskrider gränser.

Intrigo av Håkan Nesser

Förlag: Albert Bonniers förlagGes ut: Januari 2018Om boken: Om du är ett fan av Håkan Nessers författarskap kommer du gilla ”Intrigo”, som innehåller några av hans bästa noveller och romaner tillsammans med en nyskriven kortroman. Boken knyter an till filmerna i Intrigo-trilogin.

Den stora utställningen av Marie Hermansson

Förlag: Albert Bonniers förlagGes ut: Januari 2018Om boken: ”Den stora utställningen” utspelar sig vid tiden för Jubileumsutställningen 8 maj 1923 i Göteborg med journalisten Ellen och polisen Nils i fokus. När rykten sprids om att Einstein ska hålla sin Nobelföreläsning på utställningen sätts antisemitiska krafter i rörelse.

Februari:

Flickan med sju namn: Min flykt från Nordkorea av Hyeonseo Lee

Förlag: Lind & CoGes ut: Februari 2018Om boken: ”Flickan med sju namn” är den sanna berättelsen om Hyeonseo Lee som flydde från Nordkorea som 17-åring. Tolv år senare återvänder hon till gränsen för att försöka smuggla ut sin mor och bror ur landet.

Foto: Några av böckerna som kommer under våren 2018. Foto: Respektive förlag.
Foto: Några av böckerna som kommer under våren 2018. Foto: Respektive förlag.

Mars:

En annan Alice av Liane Moriarty

Förlag: Albert Bonniers förlagGes ut: Mars 2018Om boken: I ”En annan Alice” vaknar Alice upp och inser att hon slagit i huvudet och glömt tio år av sitt liv. Tio år när hon hunnit tappa bort sig själv och förstört en rad relationer. Författaren Liane Moriarty från Australien fick sitt internationella genombrott med bästsäljaren ”Öppnas i händelse av min död” som kom på svenska 2015.

En andra chans av Jojo Moyes

Författare: Jojo MoyesFörlag: Printz PublishingGes ut: Mars 2018Om boken: Louisa Clark hamnar via sitt jobb som assistent bland New Yorks absoluta toppskikt och har samtidigt ett distansförhållande med Ambulans-Sam. Hon upptäcker att det blir svårare och svårare att hålla ihop sina båda världar. Boken ”En andra chans” är en uppföljare till ”Livet efter dig” och ”Arvet efter dig”.

Förlåten av Agnes Lidbeck

Förlag: NorstedtsGes ut: Mars 2018Om boken: Syskonen Ellen och Maria ärver familjens sommarställe i skärgården och tvingas trots sin olikhet tillbringa en sommar tillsammans. ”Förlåten” är en roman om att vara kvinna i dag. Agnes Lidbäck kom 2017 med sin kritikerrosade debut ”Finna sig”.

LÄS MER: Här är fem framgångstips – sammanfattat från 200 böcker 

Plågsam kärlek av Elena Ferrante

Förlag: NorstedtsGes ut: Mars 2018Om boken: Elena Ferrantes romansvit i fyra delar om barndomsvännerna Elena och Lila har blivit en internationell och storsäljande succé. Här är hennes debutroman ”Plågsam kärlek” från 1992, nu på svenska.

Kvinnan på bänken av Anna Jansson

Förlag: NorstedtsGes ut: Mars 2018Om boken: En ny spänningsroman i gotländsk miljö med polisen Maria Wern i centrum. I ”Kvinnan på bänken” hamnar kriminalinspektör Jesper Ek i en knipa efter en förälskelse och Maria Wern kallas till en prästgård som rymmer en rad hemligheter.

Silvana av Silvana Imam

Förlag: NorstedtsGes ut: Mars 2018Om boken: Silvana Imam slog igenom 2014 och är i dag en av Sveriges mest inflytelserika rappare. Boken ”Silvana” passar perfekt för hennes nuvarande men även för blivande fans. I fotoboken samlas alltifrån låttexter, till personliga kommentarer och berättelser.

April:

Rich boy av Caroline Ringskog Ferrada-Noli

Förlag: Natur och kulturGes ut: April 2018Om boken: Marianne träffar den karismatiske Kaj, som blir alltmer våldsam. Hennes dotter Annika slungas trettio år senare ner i en djup kris som tvingar henne till självrannsakan. ”Rich boy” är en roman som spänner över hela nittonhundratalet och tre generationers kvinnoliv.

Hjälp jag är utmattad av Erica Dahlgren och Clara Lidström

Förlag: NorstedtsGes ut: April 2018Om boken: En personlig bok om utmattningssyndrom av den välkända bloggaren Underbara Clara tillsammans med journalisten Erica Dahlgren. ”Hjälp jag är utmattad” är en bok för dem som varit eller riskerar att bli utmattade.

Jag går och lever av Mirja Unge

Förlag: NorstedtsGes ut: April 2018Om boken: ”Jag går och lever” är en bok om Tove som på något sätt lyckas ta sig igenom sitt liv i en dysfunktionell familj på landsbygden och i en skolmiljö som präglas av kaos, pennalism och övergrepp.

Maj:

Sommarstugemordet i Arboga av Thomas Bodström och Lars Olof Lampers

Förlag: NorstedtsGes ut: Maj 2018Om boken: Ett äldre par blir svårt knivhuggna i en sommarstuga vid Hjälmaren. Det blir upptakten till vad som vid första anblicken kan verka som en deckare, men som i själva verket är ett högaktuellt och uppmärksammat rättsfall. Kvinnans dotters make visar sig nämligen ha dött i en drunkningsolycka vid samma sommarstuga och polisen börjar utreda dotterns roll i det hela. Boken ”Sommarstugemordet i Arboga” ingår i Norstedts serie ”Svenska brott”.

LÄS MER: 9 peppiga böcker alla powerkvinnor borde läsa

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Bergman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro