ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

15 heta gratisnöjen

Joanna Sundberg, Johanna Engman · 21 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011
– I samban kan jag koppla av, svettas, glömma bekymmer och problem, menar Maria de Souza, grundare till Samba de Souza, där danssugna gratis får prova på brasiliansk samba.

– I samban kan jag koppla av, svettas, glömma bekymmer och problem, menar Maria de Souza, grundare till Samba de Souza, där danssugna gratis får prova på brasiliansk samba. Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

Fattig student, pank före löning eller har lågkonjunktur och julklappar satt sina spår i plånboken? Lyft på hakan, ring vännerna och gå på jazzkonsert, sambakurs eller yoga – men lämna sista slanten hemma. Metro ger dig tips på hur du överlever årets fattigaste månad: ge dig ut på äventyr i gratis-Stockholm. Gammal som ung, vi har kalendern för stans billigaste nöjen!– I samban kan jag koppla av, svettas, glömma bekymmer och problem, menar Maria de Souza, grundare till dans, show- och karnevalsverksamheten Samba de Souza, där danssugna gratis får prova på brasiliansk samba.Dansen förknippas ofta med karnevalen i Rio, där samban uppstod.– I början på 1900-talet samlades man på bakgårdarna i Rios fattiga kvarter och improviserade fram stegen och musiken. Det var de fattigas kultur, förklarar Maria. Varje sommar turnerar Samba de Souza och visar upp sin karnevalsshow, där både yngre och äldre deltar.– Unga som gamla, tjejer som killar har glädje av samba. Det är inte din vikt eller kropp som avgör, det är din hållning och din dans, och den kan du själv påverka.Före sys karnevalsdräkter, höftrörelser och danssteg övas, innan det är dags att skaka loss.– I karnevalståget kan du släppa hämningarna, dansa "häcken" av dig och vara din egen kung eller drottning!Vad kan man förvänta sig ifall man går på er provlektion? – Jag visar en provkarta på olika sambasteg och även andra brasilianska stilar, som forró, frevo, samba reggae och axé. Jag visar både långsamt, så att alla kan hänga med, och snabbt, för att visa hur dansen egentligen är. Det kan bli svettigt också. Musiken är varierad, smittsam och väldigt underhållande... säger Maria de Souza.Vad kostar det annars?1050 kr per kurs (tio tillfällen á 60 minuter)

klar

Artikellänk är kopierad

Joanna Sundberg, Johanna Engman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro