ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

1,5 miljoner flyr Sverige i vinter

Conny Emmelin//Tobias Berg · 28 Nov 2012
Uppdaterad 28 Nov 2012
Sara Escobar, säljchef på Ticket, sätter upp resorna som finns tillgängliga.    

Sara Escobar, säljchef på Ticket, sätter upp resorna som finns tillgängliga.     Foto: Kinga Lezanska Sjölin


Över hundra tusen fler svenskar tros fly vinterrusket i år jämfört med förra året. De sollängtande resenär­erna påverkas av såväl den långa ledigheten över jul som det dåliga sommarvädret.

klar

Artikellänk är kopierad

Lockar sandstrand och palmer mer än decemberslask och januarimörker? Allt fler flyr julfirandet i Sverige för en utlandssemester. Bilden från resebolagen är samstämmig, vi bokar klart fler jul- och nyårsresor i år än förra året. 

– Det är väldigt många fler som bokat jul- och nyårsresor i år. Och de bokades tidigt, direkt efter den dåliga vädersommaren, säger Martin Durnik, marknadschef på Ticket Privatresor. 

Under förra vintersäsongen gjordes knappt 1,4 miljoner utlandsresor under december och januari, enligt statistik från Rese- och Turistdatabasen. De spår en ökning med runt 10 procent för samma månader denna säsong. Och resebolag och bokningsföretagen talar om ännu större ökningar på resor som bokats kring jul och nyår. Ticket upplever en 45-procentig ökning av bokningar för jul- och nyårsresor. 

– Anledningarna är att vi fortfarande har en stark kronkurs, det är en gynnsam jul för ledighet och vädret i somras var dåligt, säger Durnik.

Mest populärt är Kanarieöarna, följt av Thailand och Egypten. Enligt Ticket är London hetast för svenskarna som vill ha en storstadsjul.

– Jätteökningen för New York har avstannat. Det kan bero på ovädret för några veckor sedan, säger Martin Durnik.

klar

Artikellänk är kopierad

Conny Emmelin//Tobias Berg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro