ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

15 omhändertagna efter derbybråk

Tomas Lundin · 30 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Det var oroligt på stan inför den Allsvenska matchen i ishockey mellan AIK och Hammarby. Ett antal fans fick omhändetas efter oroligheter redan före matchen.

– Vi har varit ute på stan sedan några timmar och det har varit stökigt. Vi har försökt punktmarkera risksupporters, säger Ann-Charlotte Weijnäs på Stockholmspolisens Länskommunikationscentral.

Polisen lyckades förhundra en sammandrabbning mellan AIK och Hammarby-fans på Medborgarplatsen före match, men fick senare ta omhand ett antal Hammarby-fans.

– Vi har omhändertagit 15 stycken, som förts till söderortspolisen efter att först ha försökt avvisa dem. De är misstänkta för störande av allmän ordning, säger Weijnäs.

Supportrarna ska ha varit i blandad ålder, både unga och äldre.

Efter matchen blev det åter konfrontation mellan fansen.

– Vi försökte slussa ut hammarbyarna mot Gullmarsplan och AIK:arna mot Skärmarbrink, men en grupp AIK:are vnde om mot Gullmarsplan, säger Weijnäs.

Ett hundratal fans var i slagsmål och hundar och hästar fick sättas in.

– Av utredningstekniska skäl kan jag inte säga hur många poliser som var på plats, men man kan säga att de har fått jobba. Vi har försökt punktmarkera människor för att de ska slippa "slå sig".

Matchen slutade med vinst med 4 mål mot 2 för AIK.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro