ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

150 sökte hjälp för att sluta köpa sex

Andreas Jelvefors · 15 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

PROSTITUTION. Cirka 150 skånska sexköpare har sedan i maj förra året sökt hjälp vid Malmö stads Kast-projekt för att få rådgivning och hjälp att minska eller upphöra med köpen av sex.

– Vi hade räknat med att det skulle ta betydligt längre tid att nå ut med verksamheten och är förvånade över den stora respons vi fått i vår marknadsföring, säger Gabriella Scaramuzzino, socialsekreterare vid Centrum för sexuell hälsa i Malmö stad.

Två dagar i veckan håller Kast öppen telefonlinje för de sexköpare som vill ha stöd.

– Hjälpbehovet är stort och skiljer sig åt mellan varje individ. Men resurserna finns, och det gäller att koordinera varje person till rätt vård, säger Gabriella Scaramuzzino.

Flera får också behandling inom Kastprojektet, i huvudsak genom återkommande telefonrådgivning.

– Endast 15 personer har kommit hit och träffat oss personligen.

En kartläggning över handeln med sexuella tjänster i Öresundsregionen,som ska presenteras efter midsommar, visar att sexköpen sker på flera olika arenor.

– Man köper bland annat på massageinstitut, genom eskorter, utomlands. De flesta kontakterna tas över internet, säger Gabriella Scaramuzzino.

Totalt har 200 kontakter tagits med de två socialsekreterare som jobbar inom Kastprojketet. De kvinnor som hört av sig är anhöriga till män som köper sex.

klar

Artikellänk är kopierad

Andreas Jelvefors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro