ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

1500 skattekronor – för en flaska bubbel

Metro · 8 Feb 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Hur många skattekronor får en flaska vin kosta? Det undrar Sjukvårdspartiet som kritiserar Film i väst för vidlyftiga repre­sentationsmåltider. 1 495 kronor för en flaska bubbel är alldeles för mycket.Film i västs ordförande, Johnny Nilsson (S), håller inte alls med.– Jag tycker inte att det är så konstigt. Det var sex personer som delade på flaskan. Jag kan möjligtvis reagera på att man druckit viner som kostar 700 till 800 kronor.

Film i Västs representationsbudget ligger på omkring en halv miljon kronor per år, men Nilsson säger att långt ifrån allt läggs på vin. Men det är inte totalsumman som väcker kritik, utan champagne­flaskan för närmare 1 500 kronor.– Det här med 1 495 kronor var i och för sig ett enskilt tillfälle, men bara det är illa nog, säger

Sjukvårdspartiets politiske sekreterare J-O Gustafson som lägger till att inga pengar ska slösas, de ska i stället läggas på sjukvården.

Johnny Nilsson säger att representation är kutym i filmbranschen och att man måste hålla sig på en viss nivå för att inte hamna i beroendeställning till filmbolag och andra motparter.– Det är den värld som Film i väst och andra bolag som har internationell verksamhet lever i.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro