ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

16-årig flicka död – efter knivattack mot Pridetåg

· 2 Aug 2015
Uppdaterad 2 Aug 2015
Här går mannen till attack mot deltagarna i Pride.

Här går mannen till attack mot deltagarna i Pride. Foto: TT


Under Jerusalem Pride i torsdags knivhöggs sex personer av en man. En 16-årig flicka har nu avlidit av skadorna, rapporterar Haaretz.

klar

Artikellänk är kopierad

Mannen gick till våldsam attack mot deltagarna i Prideparaden i Jerusalem i torsdags. Sex personer knivhöggs. En av dem, en 16-årig flicka, avled av knivskadorna, uppger tidningen Haaretz.

”Utan någon anledning och på grund av ondska, dumhet och intolerans har vår vackra blomma tagits ifrån oss. Hemska saker händer goda människor, och en väldigt hemsk sak hände vår underbara flicka”, sa hennes familj i ett uttalande på söndagen.

►LÄS MER: Anföll Pride med kniv – andra gången

Knivmannen greps omedelbart efter attacken. För tio år sedan dömdes han för ett liknande våldsdåd under Pride och släpptes nyligen ur fängelset.

– Hon dog för att hon kämpade för allas rätt till ett värdigt liv, sa Israels premiärminister Benjamin Netanyahu enligt Haaretz.

►LÄS MER: Prideflagga brändes under paraden i Stockholm

På söndagseftermiddagen vårdades två andra av de angripna fortfarande på sjukhus med allvarliga skador. De övriga tre har kunnat lämna sjukhuset.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro