ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

16-årig flicka dog efter strypsex på hotellrum

Ida Gustafsson · 25 Nov 2015
Uppdaterad 25 Nov 2015
Det var i juni i år som den 16-åriga flickan hittades livlös på hotellet.

Det var i juni i år som den 16-åriga flickan hittades livlös på hotellet. Foto: Google streetview


En 22-åring åtalas för vållande till annans död efter att en 16-årig flicka hittats på ett hotellrum. I förhör har mannen berättat att han tagit stryptag på henne när de hade sex. I veckan inleddes rättegången.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var den 13 juni som SOS fick larmet om att det fanns en livlös flicka på ett hotellrum på Marina Plaza. Den 16-åriga flickan hade känt den 22-åriga mannen i ett par veckors tid. Eftersom hans mamma inte tyckte att flickan skulle sova hemma hos henne hade paret bokat ett hotellrum på Marina Plaza i Helsingborg. 

► LÄS MER: Åtalas för 16-årig flickas död 

Paret hade en helkväll och drack alkohol från minibaren och fortsatte sedan festen på stan. Enligt förundersökningen spenderade 22-åringen 800 kronor på alkohol. När paret kommer tillbaka till hotellrummet vid 23.30-tiden är flickan berusad. Rättsläkaren uppmätte i efterhand hennes promillehalt till 1,85 och hon tros ha haft en promille halt på 2,47 tidigare under kvällen, skriver Kvällsposten.

Mannen gick på toaletten när de kom upp på rummet och sedan hade paret sex. Under sexakten tog mannen stryptag på tjejen, först med en hand, sedan med båda. När 22-åringen upptäckte att 16-åringen inte var kontaktbar la han ett täcke över henne och sedan klädde han på sig. På frågan om han kollade hennes puls svarar han: 

– Nej, nej, jag fick panik. Jag vet inte varför jag reagerade just så, säger han i polisförhören. 

Sedan ringde han till sina kompisar och berättade vad som hänt. Kompisarna kom till hotellet och ringde sedan SOS som skickade en ambulans.  

Under första rättegångsdagen uppger mannen att det var flickan som tog initiativ till strypsex. På åklagaren Anna Broomés fråga om han inte kände något ansvar för vad som hände svarade mannen: 

– Jag tycker det ligger i hennes ansvar, säger han enligt Helsingborgs Dagblads liverapportering. 

Mannen visar heller inga tecken på ånger i rätten, skriver HD. 22-åringen nekar till brott. Mannen var tidigare häktad för dråp, men åklagaren ändrade rubriceringen senare till misshandel och vållande till annans död. Mannen släpptes då även ur häktet. 

Rättegången fortsätter på måndag. 

► LÄS MER: Dråpmisstänkt släppt ur häkte 

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro