ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

16-årig flicka nätmobbade sig själv – döms för förtal

Tomas Lundin · 22 Jan 2015
Uppdaterad 22 Jan 2015

Foto: TT/Arkiv


Den 16-åriga flickan registerade en profil på Ask.fm i en annan tjejs namn. Sedan skrev hon kränkande saker om sig själv – i den andra flickans namn, skriver Dagens Juridik.

klar

Artikellänk är kopierad

De båda flickorna var klasskamrater i på en skola i Mellansverige . 

”Det hade tidigare varit lite småtjafs mellan dem men inga större saker. De umgicks i samma grupp av tjejer.”, konstaterar åklagaren i sin utredning.

Men av någon anledning har den ena tonåringen velat skada den andres rykte och använde hennes namn för att kränka sig själv i hennes namn.

”Sluta vara så jävla ful och omogen, ingen vill endå ha dig! Sluta tror att alla älskar dig och det är ingen som gör! Ingen av dina vänner tycker om dig! Framförallt inte NN! Gå och dö bara” skrev flickan på sin egen vägg.  ► LÄS MER: ”Sätt nätmobbare i fängelse i två år”

Uppgifterna om att den andra flickan skrev nedsättande kommentarer spreds sedan i bekantskapskretsen i syfte att svartmåla henne.

Flickan förnekar men rätten har kunnat visa att hon loggade in på Ask.fm med mobilen vid exakt samma tidpunkt som det falska kontot skapades och meddelandet skickades och att hon använt en hotmailadress som tillhörde hennes mamma för att registrera det. Kontot raderades några timmar senare. Fler av vännerna fick dessutom vittna om vad den åtalade flickan haft för sig under den aktuella eftermiddagen.

Tingsrätten dömde flickan till förtal och får även stöd av Hovrätten, dit flickan överklagade. Straffet blir 30 dagsböter.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro