ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

16-årig pojke gömde gevär i gitarrfodral

TT · 17 Aug 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En 16-åring som planerade att mörda flera tonårsflickor hade skaffat ett gevär och ammunition som han förvarade i sitt gitarrfodral.

När föräldrarna hittade vapnet larmade de polisen. Det framgår av handlingar från länsrätten, skriver Hallands Nyheter.Det var för några veckor sedan som polisen grep en 16-årig pojke och en 15-årig flicka. De misstänktes för förberedelse till mord. Hoten var riktade mot andra ungdomar.Pojken och flickan släpptes och överlämnades till socialtjänsten. Sedan dess har pojken varit placerad på en låst avdelning på ett behandlingshem. Enligt uppgifter till tidningen har han erkänt att han planerade att skjuta flera flickor som han ansåg hade "överskridit" hans gränser.Åklagare Mats Forsén säger till tidningen att misstankarna har stärkts mot pojken och försvagats mot flickan under polisutredningens gång. Beslut om eventuellt åtal väntas om några veckor.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro