ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

16-årig pojke misstänks för våldtäkt – under skoltid

Johan Wikén · 17 Feb 2016
Uppdaterad 17 Feb 2016
Den 16-åriga pojken har stängts av från skolan. Bilden har ingenting med den aktuella händelsen att göra.

Den 16-åriga pojken har stängts av från skolan. Bilden har ingenting med den aktuella händelsen att göra. Foto: Arkivbild/TT


En 16-årig pojke misstänks ha våldtagit en jämnårig flicka i Växjö. Den misstänkta våldtäkten ska ha skett i anslutning till en skola – under skoltid, rapporterar Smålandsposten.

klar

Artikellänk är kopierad

Det misstänkta brottet ska ha inträffat under skoltid i tisdags. Polisen är väldigt förtegen med uppgifter.

– Brottsrubriceringen är våldtäkt. Utredningen är i ett känsligt läge och de inblandade är unga vilket gör att vi i nuläget inte lämnar mer kommentarer, säger Robert Loeffel, presschef i polisregion Syd, till Smålandsposten.

►LÄS MER: Här är sanningen bakom statistiken för "våldtäktslandet" Sverige

Händelsen anmäldes på onsdagen och en 16-årig pojke hämtades in av polis och anhölls kort därefter misstänkt för våldtäkt. Offret ska vara en flicka i ungefär samma ålder. Det är i nuläget oklart hur den misstänkte ställer sig till anklagelserna.

– Det är självklart en väldigt allvarlig och ovanlig händelse. Vi ser över vårt eget trygghetsbefrämjande arbete utifrån att vi har tillsynsansvaret under skoltid, säger Camilla Holmqvist, chef för utbildningsförvaltningen i Växjö kommun, till Smålandsposten.

Vårdnadshavare till eleverna på den aktuella skolan har informerats om det inträffade. Den 16-åriga pojken har stängts av från skolan med anledning av polisutredningen.

LÄS MER: Fia: Jag trodde aldrig att jag skulle bli våldtagen

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro