ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

16-åring använde deodorant i stället för att duscha – dog av gasen

Hugo Ewald · 8 Jan 2016
Uppdaterad 8 Jan 2016

Foto: Alamy


En 16-åring i brittiska Kent avled under augusti 2015 efter att ha andats in gas från den deodorant han sprejade på sig själv. 16-åringen brukade enligt sin mor aldrig duscha utan sprejade sig i stället med deodorant.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 29 augusti 2015 hittades en 16-årig pojke död i sitt rum på ett ungdomsboende i närheten av Folkestone i brittiska Kent. Vid halv sju-tiden ringdes ambulans dit, men pojken kunde inte återupplivas.► LÄS MER: Blev inlåst på sjukhustoaletten i nästan en vecka – dog

Det fanns inga tecken på alkohol eller droger i pojkens kropp, men en obduktion visade att pojken avlidit av en cirkulationskollaps som var resultatet av att han andats in butangas. När polisen sedermera undersökte hans rum hittade de 42 sprejprodukter. Många av burkarna var tomma. 

Enligt pojkens mamma ska pojken helt ha undvikit att duscha utan istället använt sig av deodorant.

– Han brukade stå där och spreja på sig en halv burk i taget, säger hon till Kent online. Utredningen som gjordes efter pojkens död visar att han bott på ett fosterhem i fem år innan han under februari 2015 flyttade till ungdomsboendet där han hittades. Han ska från en början ha haft svårt att anpassa sig och lidit av självskadebeteende, men inte visat några tecken på att vilja ta sitt liv.

16-åringens död kom efter utredningen att klassas som en olycka.► LÄS MER: Rektorn hypnotiserade eleverna – tre dog

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro