ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

16-åring erkänner rumpattacker

Fredrik Beckman · 28 Jan 2014
Uppdaterad 28 Jan 2014

Flera kvinnor drabbades av man som tog dem på rumpan i Kungsbacka i höstas. Det visade sig vara en 16-årig pojke. Han erkänner att han låg bakom sexofredandena.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var under hösten och tidig vinter som flera kvinnor råkade ut för samma sak. De var ute och tränade, promenerade med hunden eller hade hämtat barn från dagmamman. Alla var ensamma.

Plötsligt har en cyklist åkt förbi och greppat om deras rumpor.

Ryktet om mannen som åkte runt och sexofredade kvinnor på ödsliga platser spred rädsla. En av de drabbade kvinnorna hade en kompis som också hade drabbats. Hon förstod direkt att hon hade råkat ut för mannen som det talades om, när hon gick ensam på en grusväg i mörkret den 1 december klockan halv fem på eftermiddagen.

– Jag blev väldigt rädd och upprörd, säger hon i förhör med polisen.

Någon man, vissa trodde att det var någon mellan 20 och 30 år, andra kvinnor beskrev en yngling, var det inte. Eftersom den som tagit kvinnorna på rumpan hade samma jacka varje gång och kvinnorna kunde ge ganska tydliga signalement ringade polisen snart in en 16-årig pojke.

Han erkänner i förhör att han tagit flera av kvinnorna på rumpan. Några av händelserna kommer han inte ihåg.

Nu åtalas han för sexuellt ofredande av åtta kvinnor. Han nekar till sexuellt ofredande, men erkänner ofredande.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro