ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

16-åring friades för mord på hemlös – nu överklagas domen

Valerie Kaspersen · 18 Jan 2019
Uppdaterad 18 Jan 2019
16-åringen dömdes för att ha misshandlat den hemlöse mannen, men friades för mord.  

16-åringen dömdes för att ha misshandlat den hemlöse mannen, men friades för mord.   Foto: Polisen


En 16-åring pojke dömdes för att han misshandlat en hemlös man från Rumänien, som hittades död. Men 16-åringen friades för mord. Nu vill åklagaren att hovrätten ändrar domen.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 8 augusti hittades en man död i en park i Huskvarna. Två pojkar, 16 respektive 14 år gamla, pekades ut som skyldiga.

I slutet av december dömdes den 16-årige pojken i tingsrätten till fem månaders sluten ungdomsvård för grov misshandel och ofredande, men friades för mord. Den 14-årige pojken friades helt.

Tingsrätten ansåg att det inte kunde uteslutas att någon eller några andra gjort sig skyldig till brottet efter att pojkarna lämnat platsen.

Nu meddelar kammaråklagare Linda Schön att hela domen överklagas.  

– Vi delar inte den bedömningen. Den alternativa förklaringen är praktiskt taget utesluten. Vidare borde bevistalan i sin helhet ha prövats av tingsrätten, säger kammaråklagare Linda Schön i ett pressmeddelande.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro