ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

16-åring hotade kvinnlig präst

Daniel Olsson · 18 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En 16-åring ställs idag inför rätta i Göteborgs tingsrätt för att ha hotat prästen i Allhelgona­kyrkan.Det var den 29 oktober som Allhelgonakyrkan hade öppet hus för ungdomar som spelar dataspel över internet. Den åtalade 16-åringen och hans kompisar kom till kyrkan utan datorer och var därför inte välkomna in i kyrkan.Enligt prästen var killarna både kaxiga och otrevliga. På väg ut ska en av killarna ha bett om att få låna kyrkans telefon. När han nekades det ska han ha hotat prästen med att saker kunde ”gå sönder” i kyrkan om hon inte lät dem låna telefonen.

Prästen säger till polisen att hon inte var rädd för sig egen säkerhet, men att hon trodde att 16-åringen skulle kunna verkställa hotet.Efter att ha fått låna en telefon utanför kyrkan lämnade killarna platsen. Förutom olaga hot står 16-åringen inför rätta tillsammans med sina kamrater för flera personrån och narkotikabrott.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro