ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

16-åring misshandlades på öppen gata – sändes live på sociala medier

Hugo Ewald · 28 Apr 2016
Uppdaterad 28 Apr 2016
Bilden har ingenting med händelsen att göra,

Bilden har ingenting med händelsen att göra, Foto: Alamy


Under onsdagen misshandlades en 16-årig flicka i centrala Uppsala på öppen gata. Två tjejer i en grupp om tio sparkade henne i huvudet och mot kroppen. Misshandeln sändes live via appen Periscope.

klar

Artikellänk är kopierad

Strax efter klockan 17 på onsdagen misshandlades en 16-årig flicka på öppen gata i centrala Uppsala. Enligt SVT Nyheter Uppsala ska två tjejer i 15-årsåldern ha slitit henne i håret, sparkat henne och knuffat henne. Åtta andra tjejer ska ha stått bredvid och hejat på. Misshandeln sändes live via appen Periscope.

– Jag sprang ner när jag fick veta, och polisen kom därefter. Två av min dotterns kompisar försökte ingripa men då fick de själva slag och spottades i ansiktet, säger mamman till den misshandlade flickan till SVT.► LÄS MER: 16-åringen misshandlades och hans tånaglar skulle dras ut med en tång

Stämningen på platsen ska ha varit hotfull. Med hjälp av en kompis lyckades den misshandlade flickan ha tagit sig in i en kiosk, men kioskägaren kunde inte göra något.

Enligt flickans mamma ska flickan ha mobbats under flera år, och flickan har hotats med misshandel ett flertal gånger. Hoten ska bland annat ha ägt rum via sociala medier, och under den senaste tiden ska hoten ha blivit fler. De senaste två veckorna ska flickan inte ha vågat gå till skolan.

Flickan tvingades stanna på sjukhus över natten med såväl fysiska som psykiska skador. Flickan fick inga inre skador men är omskakad. Händelsen är polisanmäld och flickans mamma är idag upprörd över att ingen ingrep.

– Människor hade precis slutat jobbat, så det var människor i rörelse på platsen hela tiden, säger hon.

Ingen är i nuläget gripen för händelsen, men polisen har namn och bild på flickorna som är mistänkta för misshandeln.

– Vi har ju sett att det är en trend att delar av händelser publiceras på sociala medier. Det är oerhört kränkande för den som är utsatt. Man kan fundera på varför den som lägger ut det gör det. För oss viktigt att vi får ta del av filmat material, det kan vara en del i polisens bevisning och för att visa vem som gjort vad, säger Christer Nordström, polisens presstalesman i Uppsala till SVT.► LÄS MER: "Bötning" sprider skräck bland skolungdomar 

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro