ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

16-åring misstänks ha Snapchat-hotat åklagare – under utredning om pistoltvång

Annica Ögren · 13 Jun 2018
Uppdaterad 13 Jun 2018
En 16-åring misstänks ha hotat en åklagare via Snapchat.

En 16-åring misstänks ha hotat en åklagare via Snapchat. Foto: Polisen


16-åringen misstänks ha hotat en åklagare via Snapchat. Han ska ha skrivit "Varje hund har sin dag" följt av två pistolemojis. Bakgrunden ska vara att åklagaren utredde ett ärende där pojken misstänktes ha tvingat ut en flicka i skogen - under pistolhot.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 16-årige pojken misstänks för att ha misshandlat och hotat en jämnårig flicka ett tiotal gånger i Stockholmsområdet mellan december förra året och februari i år.

Vid ett tillfälle ska han, enligt åtalet, ha tryckt ett pistolliknande föremål mot flickans rygg och tvingat med henne till ett skogsområde. Där ska han ha misshandlat henne.

Hotade åklagaren genom Snapchat

En åklagare inledde en utredning mot 16-åringen.Då misstänks han ha gett sig på åklagaren via sociala medier. Pojken ska ha lagt ut två bilder på Snapchat som innehållit hot riktade mot åklagaren i dennes tjänsteutövning.

quotation startVarje hund har sin dagquotation end

På den ena bilden syns en tröja med en text på som enligt åtalet är likvärdig med ”hämnd”, och med den tillhörande texten ”Varje hund har sin dag” följt av två pistolemojis.

På den andra bilden syns en person med rånarluva och texten ”Knulla åklagaren”.

Den hotade åklagaren har berättat att hon uppfattade det hela som ”obehagligt” och att hon är av ”uppfattningen att den misstänkte inte har några gränser” och ”är kapabel till vad som helst”.

Hoten ledde också till att åklagarkammaren fick vidta vissa åtgärder.

”En fjärdedel av straffvärdet”

Pojken åtalades för bland annat grov fridskränkning och olaga frihetsberövande mot flickan. Han åtalades även för hot mot tjänsteman. Nu pågår rättegången.

– Med anledning av det gäller så pass unga personer hålls huvudförhandlingarna bakom stängda dörrar. Jag vill inte uttala mig mer än så, säger åklagare Jesper Paulander, som tagit över målet.

Slutpläderingen i rättegången hålls på fredag. Jesper Paulander vill inte uttala sig om vad det rör sig om för straffvärde i det här specifika fallet.

– För en 16-åring ligger nivån på en fjärdedel av straffvärdet och för den här typen av brott för en vuxen person börjar straffskalan på ett års fängelse, och grov fridskränkning börjar på nio månaders fängelse, mer än så vill jag inte säga innan jag tittat närmare på detta, säger han.

Metro har sökt pojkens advokat.

klar

Artikellänk är kopierad

Annica Ögren
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro