ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

16-åring pistoltvingade flicka och hotade åklagare – det här döms han till

Gustaf Larsson · 11 Jul 2018
Uppdaterad 11 Jul 2018
En 16-åring döms på fem åtalspunkter till fyra månaders sluten ungdomsvård.

En 16-åring döms på fem åtalspunkter till fyra månaders sluten ungdomsvård. Foto: Polisen


En 16-årig pojke utreddes för att under pistolhot ha tvingat ut en jämnårig flicka i skogen och misshandlat henne. Åklagaren i fallet blev sedan hotad av 16-åringen genom Snapchat. Nu döms 16-åringen i båda fallen.

klar

Artikellänk är kopierad

Då en 16-årig pojke från Stockholmsområdet stod utreddes för att bland annat ha pistolhotat en jämnårig flicka, lade han ut ett hot på Snapchat riktat mot åklagaren i målet, vilket Metro tidigare har rapporterat.

Nu döms han till sluten ungdomsvård i totalt fyra månader för en rad brott.

Hotade åklagare

På den ena bilden som pojken publicerade på Snapchat fanns en person klädd i rånarluva med texten: ”Knulla åklagaren”. Den andra bilden höll texten ”Varje hund har sin dag”, följt av två pistol-emojis.

Tingsrätten slår fast att att båda bilderna kan tolkas som hot riktat mot åklagaren. Rätten skriver att: ”Det ligger i brottets natur att det försöker vara dolt, lömskt och halt. NN har inte lämnat någon förklaring till varför han framställt bilderna. Han har endast sagt att han inte tänkt, men gjort något dumt”.

Han döms därför för hot mot tjänsteman.

Tvingade flicka ut i skogen

Pojken ska ha haft en kärleksrelation med den jämnåriga flickan. Mellan december 2017 och februari 2018 misshandlade han henne ett tiotal gånger, enligt domen.

Vid ett av tillfällena ska han ha tryckt ett pistolliknande föremål mot flickans rygg och tvingat med henne till ett skogsområde, där han även ska ha misshandlat henne. Och han döms för olaga frihetsberövande och grov fridskränkning.

Enligt domen ska han betala skadestånd på 50 000 kronor till flickan.

Dessutom döms pojken för ringa vapenbrott och ringa narkotikabrott. Straffvärdet för den totala brottsligheten uppgår till 25 månaders fängelse för en vuxen person. Men i och med pojkens låga ålder blir som sagt straffet fyra månaders sluten ungdomsvård.

Pojken har nekat till huvuddelen av punkterna.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Larsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro