ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

16-åring sålde ung kvinna till sina bekanta

Patrick Ekstrand · 1 Sep 2013
Uppdaterad 1 Sep 2013

En pojke som sålde en ung kvinna till minst tio personer i sin bekantskapskrets när han var bara 16 år gammal har dömts för grovt koppleri.

klar

Artikellänk är kopierad

Sexhandeln upptäcktes av en slump när polisen beslagtog pojkens mobiltelefon i ett annat ärende. Sms-meddelanden med erbjudanden om att köpa flickan hittades i den och bland bevisningen fanns sms-meddelanden där han beskrev sig själv som hallick, men pojkens förklaring var att han skickade dem för att det är häftigt att vara hallick.

Den nu 17-årige pojken sålde flickan när hon precis hade flyttat till Stockholm och inte hade någonstans att bo. I domen står bland annat: "Hon såg NN [pojkens förnamn] som sin bästa kompis. Han var den som hon litade mest på i Stockholm. Det var bara hans nummer som hon kunde utantill." 

– Han ser till att hon ska kunna bo någonstans och i utbyte mot det får hon ha sex med hans kompisar och det kompisgäng han har kopplat till sitt sociala nätverk. Flickan känner inte till att hon blir såld för hon får inte ta del av några pengar och ser inga transaktioner. Hon har en form av diagnos som gör att hon inte förstår att de här personerna utnyttjar henne, säger Ewa Carlenfors, chef vid Stockholmspolisens människohandelssektion till SVT Nyheter.

17-åringens försvarare menar att domstolen lade för stor vikt vid sms-meddelandena där pojken beskrev sig själv som hallick. – Det är helt fel domslut och det är intressant att se hur svårt tingsrätten har att sätta sig in i hur en ungdom kan resonera när det gäller det som skrivs i sms:en, säger Kristofer Stahre till SVT Nyheter.

Domen kom för ett par veckor sedan och påföljden för 17-åringen blev ungdomsvård. Han ska även betala 88 000 kronor i skadestånd till den unga kvinnan. 

klar

Artikellänk är kopierad

Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro