ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

16-åringen misshandlades och hans tånaglar skulle dras ut med en tång

Ida Gustafsson · 4 Feb 2016
Uppdaterad 4 Feb 2016
Strax efter nyår misshandlades den 16-åriga pojken av två 17-åriga förövare.

Strax efter nyår misshandlades den 16-åriga pojken av två 17-åriga förövare. Foto: TT


Den 16-åriga pojken hölls inlåst i sitt eget hem och misshandlades av två 17-åringar. De tvingade honom att ge dem pengar, brände honom med cigaretter och skulle dra ut hans tånaglar med en tång.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var strax efter nyår som de två 17-åriga pojkarna misshandlade den 16-årige pojken. Bakgrunden till attacken är att 16-åringen ska ha uppträtt arrogant mot en av de misstänktas flickvänner, skriver Göteborgs-Postenpå nätet. 

De två pojkarna misshandlade först pojken på en fotbollsplan i Angered. Därefter tvingade de 16-åringen att försöka ta ut pengar och köpa godis och ge växeln till killarna. Efter det följde killarna med pojken hem där ytterligare en person, en 18-åring anslöt. 

Där höll de honom inlåst i flera timmar och enligt åtalet misshandlades 16-åringen med en skärbräda och brändes med cigaretter och tändare. En kniv hölls mot hans hals, de tryckte hans hand mot en uppvärmd spisplatta. Och med hjälp av en tång skulle de dra ut 16-åringens tånaglar, skriver tidningen. 

LÄS MER
”Bötning” sprider skräck bland skolungdomar

Gärningsmännens byte blev 100 kronor, en 50-dollarssedel, kläder, skor, klockor och högtalare. 16-åringens pappa som inte var hemma vid tillfället blev bestulen på 500 kronor i mynt, skriver gp.se.

Nu åtalas 17-åringarna för grov utpressning, försök till grov utpressning rån, grov stöld och övergrepp i rättsak. 18-åringen åtalas för rån, grov stöld och övergrepp i rättssak. De förnekar till brott. 

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro