ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

16 skjutna på nattklubb i USA – det här vet vi

Linnéa Borgert · 26 Mar 2017
Uppdaterad 26 Mar 2017
Hundratals personer befann sig på nattklubben när skjutningen inträffade.

Hundratals personer befann sig på nattklubben när skjutningen inträffade. Foto: AP Photo/John Minchillo


En person har avlidit och flera har skadats efter en skjutning på en nattklubb i Cincinnati, Ohio. Det här är vad vi vet hittills.

klar

Artikellänk är kopierad

1. Skjutningen inträffade sent på lördagskvällen, omkring klockan 01 lokal tid, på nattklubben Cameo Club på Kellogg Avenue i amerikanska Cincinnati, i Ohio i USA.

2.  16 personer har blivit skjutna, enligt polisen.

3. En 27-årig man har avlidit av sina skador. För flera andra ska tillståndet vara livshotande, enligt tv-kanalen WLWT. Personerna vårdas på fyra olika sjukhus i området.

4. Hundratals människor befann sig på nattklubben när skjutningen inträffade. Enligt, Paul Neudigate vid Cincinnatipolisen, var en ”kaotisk brottsplats”. Han berättar för WLWT att många av vittnena till händelsen flydde, men de som har kunnat identifieras förhörs.

5. Motivet för dådet är fortfarande oklart, men enligt TT  misstänker polisen i nuläget inte att det är terrorrelaterat.

– Man tror att konflikten började tidigare tidigare under dagen, mellan specifika grupper eller individer. Det eskalerade och ledde till slut till den här tragedin på nattklubben, säger kommunchefen Harry Black i ett pressmeddelande, enligt Reuters.

6. Ingen gärningsman har gripits. Enligt polisen rör det sig om minst stå skyttar, rapporterar NBC. ”Mordroteln och alla tillgängliga enheter har kopplats in”, twittrar polisen.

7. Enligt polisen har nattklubben haft problem tidigare. ”Den har haft vissa utmaningar”, säger Paul Neudigate till WLWT. Under 2015 inträffade två skjutningar vid nattklubben, rapporterar WLWT. En var på nyårsdagen, då en person blev skjuten i foten. I september samma år hittades en skjuten person på parkeringsplatsen.

Texten uppdateras

klar

Artikellänk är kopierad

Linnéa Borgert
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro