ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

16 tv-serier vi ser fram emot 2019

Alexandra Andersson · 30 Dec 2018
Uppdaterad 11 Jun 2019

Ah. Nytt år, nya berättelser. 2019 utlovar både helt nya titlar och fler säsonger av våra älsklingsserier.

klar

Artikellänk är kopierad

1. ”True Detective” – säsong 3

Ett grymt brott, två försvunna flickor, tre tidsperioder. Efter årskiftet återvänder ”True detective”, denna gång med Academy Award-vinnaren Mahershala Ali i huvudrollen.

Premiär: 14 jan, HBO Nordic

2. ”The unbreakable Kimmy Schmidt” – säsong 4

De första sex avsnitten kom redan i våras – nu släpps den andra delen av komediseriens sista säsong. En kvinna, spelad av Ellie Kemper, har räddats från en domedagssekt och hamnar i New York där hon måste ta sig fram i en värld som hon inte ens trodde fanns längre. Komikern, skådespelaren och manusförfattaren Tina Fey är en av skaparna bakom serien.

Premiär: 25 januari, Netflix

3. ”Black Monday”

19 oktober 1987. Den värsta börskraschen i Wall Streets historia, ett dag som skulle få namnet “Black monday”. Ingen har vetat vad som orsakade kraschen – fram tills nu. I Seth Rogens senaste produktion syns Don Cheadle i huvudrollen som en kokainvänlig börsmäklare.

Premiär: 21 januari, HBO Nordic

4. ”Game of thrones” – säsong 8

I den sista och avgörande säsongen av succéserien är avsnitten färre (bara sex stycken), men däremot lika långa som en film.

Premiär: april, C More, HBO Nordic

5. ”Big little lies” – säsong 2

Trailer säsong 1: 

Kvinnorna i den amerikanska, på ytan perfekta, småstaden är tillbaka. I seriens andra säsong utökas det redan starka skådespelarentouraget – Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Zoë Kravitz, och Laura Dern – med en flerfaldig Oscarvinnare. Meryl Streep gör nämligen entré som Alexander Skarsgårds mamma.

Premiär: Ej datumsatt, HBO Nordic

6. ”The Handmaid’s tale” – säsong 3

Trailer säsong 1: 

I en dystopisk, närliggande framtid har kvinnor fråntagits alla sina rättigheter i en ny, religionsstyrd samhällsordning.

Premiär: ej datumsatt, HBO Nordic

7. ”Den inre cirkeln”

Den politiska dramathriller är delvis baserad på Per Schlingmanns bok “I maktens korridorer”, och tar avstamp under några intensiva sommardagar i Almedalen. Niklas Engdahl spelar näringsminister David Ehrling som tillsammans med sin skarpa pressekreterare, spelad av Nanna Blondell, försöker utöka sin position inom partiet, samtidigt som hans inte helt fläckfria förflutna börjar komma upp till ytan.

Premiär: 22 mars, Viaplay

8. ”Always a Witch”

Colombiansk dramaserie om en ung häxa som reser i tiden för att undvika att brännas på bål.

Premiär: 1 februari, Netflix

9. ”Stranger Things” – säsong 3

80-talets nostalgitripp fortsätter – likaså de märkliga märkliga sakerna som ständigt inträffar i den lilla staden Hawkings. Med bland annat Winona Ryder och David Harbour i rollerna.

Premiär: i sommar, Netflix

10. ”Pose” – säsong 2

Trailer säsong 1: 

”Pose” är en dansmusikalserie som utspelar sig på 1980-talet och skildrar mötet mellan livets och samhällets olika aspekter i New York: världen inom balkulturen, framväxten av Trump-erans lyxuniversum och innerstadens sociala och litterära scen.

Premiär: Ej datumsatt, HBO Nordic

11. ”The Affair” – säsong 5

Trailer säsong 1:

”The Affair” utforskar de känslomässiga och psykologiska effekterna av enotrohet, berättat från karaktärernas olika perspektiv. Det här blir relationsdramats sista säsong.

Premiär: i vår, HBO Nordic

12. ”Deadly class”

80-talet igen. Baserad på seriealbumet om studenter på en privatskola där eleverna utbildas till lönnmördare för världens värsta maffiafamiljer.

Premiär: 17 januari, Viaplay

13. ”The Crown” – säsong 3

Trailer säsong 1:

Det brittiska kungahuset är tillbaka – och är äldre än i tidigare säsonger. I rollen som drottning Elizabeth syns nu Olivia Colman istället för Claire Foy, och prins Philip kommer att spelas av Tobias Menzies.

Premiär: maj, Netflix

14. ”Projekt Blue Book”

Mellan år 1952 och 1969 undersökte USA:s flygvapen över 12 000 anmälningar om misstänkta UFO:n. “Project Blue Book” baseras på några av dessa hemlighetsstämplade dokument. Aidan Gillen, även känd som “Little Finger” i Game of Thrones, i huvudrollen.

Premiär: 8 januari, History Channel

15. ”Kingdom”

I den koreanska tv-serien, baserad på seriealbumet “The land of the gods”, hamnar vi mitt bland medeltida prinsar och en zombieepedemi som hotar att ta över landet.

Premiär: 26 januari, Netflix

16. ”Broad City” – säsong 5

”Broad City” kretsar kring bästa vännerna Ilana och Abbi och deras, oftast galna och händelserika, liv i New York. Det här blir radarparets sista säsong.

Premiär: 24 januari, Comedy Central

klar

Artikellänk är kopierad

Alexandra Andersson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro