ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

160 miljoner över – så ska alliansen spendera pengarna

Josefin Svenberg · 13 Jun 2012
Uppdaterad 13 Jun 2012
160 miljoner över  – så ska alliansen spendera pengarna

160 miljoner över – så ska alliansen spendera pengarna


Både ungdomsjobb och självsorterande soptunnor är saker som alliansen i Stockholms stad väljer att lägga extra pengar på när skatteintäkterna har ökat. Men prioriteringarna är fel, tycker S.

klar

Artikellänk är kopierad

Den borgerliga majoriteten presenterade i går Stockholms stads ekonomi för årets första fyra månader. Det visade sig att skatteintäkterna ökat och man beräknar att få ett överskott på 1 miljard kronor i år.

– Därför kan vi lägga drygt 160 miljoner kronor på viktiga satsningar på välfärden. Överskottet är alltså större, men vi måste ha marginaler när det är oroliga tider, säger kommunstyrelsens ordförande finansborgarrådet Sten Nordin (M).

Bland de största satsningarna finns 40 miljoner kronor till stöd och service till personer med funktionsnedsättning, 30 miljoner extra medel till ekonomiskt bistånd och 25 miljoner till cykelsatsningar.

– Vi startar även ett pilotprojekt med feriearbete på jullovet för ungdomar i Rinkeby-Kista, Spånga-Tensta, Hässelby-Vällingby och Skärholmen. De här stadsdelarna får även 2 miljoner kronor extra till sommar- och jullovsaktiviteter, säger Sten Nordin. 

Men Socialdemokraterna tycker att alliansens fördelning av de drygt 160 miljonerna är fel.

– Knappt 50 miljoner av dessa går till att förbättra skolan eller till att bekämpa arbetslösheten. Det är ett anmärkningsvärt dåligt sätt att hushålla med stockholmarnas resurser, säger oppositionsborgarrådet Karin Wanngård (S).

Satsningarna beräknas börja träda i kraft tidigast i höst.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro