ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

17-årig appmakare blir mångmiljonär

Elina Bratt-Lejring · 28 Mar 2013
Uppdaterad 29 Mar 2013
En sjuttonårig skolpojke från England blir mångmiljonär när han säljer sin app Summly.

En sjuttonårig skolpojke från England blir mångmiljonär när han säljer sin app Summly. Foto: Matt Dunham/Scanpix


Den brittiske skolpojken Nick D´Aloisio blir snart en av världens yngsta mångmiljonärer. Han har skapat succéappen Summly, som nu ska säljas till Yahoo.

klar

Artikellänk är kopierad

Summly sammanfattar innehållet i långa texter på nätet till lättillgängliga texter för smartphone. Appen programmerade den sjuttonårige skolpojken själv hemma på sitt rum i Wimbledon i södra London. Han ska nu sälja appföretaget till Yahoo för 18 miljoner pund, motsvarande 180 miljoner kronor. Själv är han för ung för att bli chef över sin egen firma.

I och med försäljningen kommer Nick D´Aloisio att få en anställning på Yahoo. På dagarna kommer han att arbeta på företagets kontor i Soho som företagets yngsta medarbetare. På kvällarna kommer han att plugga sista året på Kings Collage i London.

– Han vill fortfarande plugga på Oxfords universitet. Han är bara en vanlig pojke, säger hans mamma till den brittiska tidningen The Guardian.

Enligt The Guardian är Nick D´Aloisio ännu inte redo att flytta hemifrån.

– Jag stannar i London. Jag vill bli klar i skolan och jag kan inte bo ensam, säger han till tidningen.

För pengarna Nick D´Aloisio får för sin app kommer han att köpa en ny dator och ett par nya skor. Resten kommer sättas in på ett sparkonto. 

Appen, som lanserades i november 2012, utsågs av Apple till en av 2012 års bästa appar. Den har blivit nedkladdad över en miljon gånger.

klar

Artikellänk är kopierad

Elina Bratt-Lejring
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro