ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

17-årig bloggerska dödshotad efter inlägg

Metro · 4 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: Scanpix / Arkiv


klar

Artikellänk är kopierad

En välkänd bloggare från Göteborg har blivit hotad till livet efter ett kränkande inlägg på bloggen, skriver Göteborgs-Posten.

Inlägget är en video som spelades in samma dag som flickan började i sin nya klass på ett gymnasium i Göteborg. Där raljerar hon över sina nya klasskamraters utseende, klädstil och beteenden. Bland annat pekar hon ut en kille som homosexuell eftersom han har långt hår och en tjej som lesbisk för att hon "har väl inget annat val". En annan är enligt bloggerskan så ful och socialt inkompetent att han nog inte förlorar oskulden förrän han är 50, och så vidare.

Efter att videon publicerades har hon blivit förföljd och trakasserad av okända personer på väg hem från skolan. Personer har också skrivit kränkande ord och dödshot på fasaden till huset där familjen bor, och utanför på gatan. Händelsen är nu polisanmäld av familjen.

Rektorn på skolan arbetar nu för att kyla ner situationen, men vill inte göra en polisanmälan så länge gärningsmännen inte är kända. Rektorn uppger för GP att han flera gånger tidigare tvingats ingripa till följd av kränkningar på nätet.

17-åringen själv har i nuläget inga planer på att ta bort inlägget från bloggen.

– Inte ännu. Jag står för vad jag har sagt, säger hon till tidningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro