ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

17-åriga Birdy skrev sin första låt när hon var åtta år

Emma Björkman · 10 Dec 2013
Uppdaterad 10 Dec 2013

Birdy är bara 17 år men redan en stjärna på artisthimlen med två album i bagaget. Hon skrev sin första låt när hon var åtta år. – Mina föräldrar blev oroliga och undrade om jag var deprimerad, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Birdy blev känd genom tolkningar av andra artisters låtar. hennes första singel var till exempel ”Skinny love” av Bon Iver. – Jag gjorde en cover av det danska bandet Mew (”Comforting sounds” reds.anm) och de skrev på sin Facebooksida att de verkligen gillade min tolkning, säger hon och berättar att hon är i full färd med att skriva låtar till sitt tredje album.
Birdy blev känd genom tolkningar av andra artisters låtar. hennes första singel var till exempel ”Skinny love” av Bon Iver. – Jag gjorde en cover av det danska bandet Mew (”Comforting sounds” reds.anm) och de skrev på sin Facebooksida att de verkligen gillade min tolkning, säger hon och berättar att hon är i full färd med att skriva låtar till sitt tredje album.Foto: Natanael Johansson

Birdy släppte sitt andra album ”Fire within” tidigare i höstas. Med anledning av det är hon på blixtvisit i Stockholm för att göra intervjuer och spela på ett showcase för specialinbjudna gäster. – Det här är första gången jag är i Sverige. I vår ska jag åka på Europaturné så förhoppningsvis kommer jag tillbaka till Sverige för att göra en riktig konsert då, säger Birdy, 17, vars riktiga namn är Jasmine Van den Bogaerde. Medan hennes jämnåriga kompisar från Lymington i södra England går på college satsar hon helhjärtat på musiken.  – Förut blev jag tvungen att göra läxor när jag åkte mellan spelningar. Det skönt att kunna fokusera på musiken nu, säger hon och fortsätter: – Ibland kan det vara jobbigt att höra om fester hemma men jag har så himla roligt och gör det jag vill göra resten av mitt liv. Birdy – ett smeknamn hon fick av sina föräldrar eftersom hon öppnade munnen så stort när hon blev matad som bebis – vann den brittiska musiktävlingen ”Open mic” när hon var 12 år. Ett skivbolag upptäckte henne sedan via ett sångklipp på Youtube och 2011 kom hennes första självbetitlade album.  Men Birdy började skriva egna låtar redan som åttaåring. – Den handlade om att få hjärtat krossat, den var väldig sorglig. Mina föräldrar blev oroliga och undrade om jag var deprimerad. Jag förstår inte var låten kom ifrån heller eftersom jag egentligen var glad, säger hon. 

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro