ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

17-åring gripen – för emojis på Facebook

Tobias Berg · 26 Jan 2015
Uppdaterad 26 Jan 2015
17-åringen blev gripen efter att polisen upptäckt hotfulla inlägg på hans Facebooksida

17-åringen blev gripen efter att polisen upptäckt hotfulla inlägg på hans Facebooksida Foto: Alloverpress


klar

Artikellänk är kopierad

En 17-årig från New York greps efter att han hotat polisen genom emojis på sin Facebooksida.

17-åringen greps efter att New York-polisen, som en del av en rutinundersökning, besökt hans Facebooksida där man, bland annat, hittade emojis som bedömdes som hotfulla, skriver cnet.com. 17-åringen hade till exempel lagt upp ett inlägg med texten ”run up on me, he gunna get blown down.” tilsammans med två emojis, en föreställande huvudet på en polis och en föreställande en pistol riktad mot polisen. Samma emojis hade han också använt till flera andra texter som polisen bedömde som hotfulla.

På Facebooksidan fanns även bilder på 17-åringen, som redan gripits vid tolv tillfällen av New York-polisen, där han poserade med ett vapen. Polisen gjorde därför bedömningen att 17-åringen utgjorde en fara för samhället och grep honom misstänkt för att, bland annat, ha gjort ”terroristhot”.

Enligt hans advokat så ska 17-åringens Facebookinlägg dock inte tolkas som verkliga hot mot polisen.

– Jag förstår att folk uppfattar det här som osmakligt och obehagligt men han har aldrig hotat att göra något mot polisen, säger advokaten till sajten dnainfo.com

Att det faktiskt rörde sig om ett riktigt hot är det dock ingen fråga om enligt New York-polisen som också höjt sin närvaro på sociala medier för att fånga upp just den här typen av beteende.

– Om du hotar på internet så kommer vi att se det, säger polisen Maximo Tolentino till dnainfo.com

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Berg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro