ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

17-åring överklagar inte Rödebydom

TT · 15 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Den 17-årige pojke som skottskadades i Rödebydramat kommer inte att överklaga domen om hemfridsbrott, hot och ofredande.

– Någon gång får man sätta punkt, säger hans försvarare Christer Holmqvist. Däremot planerar advokaten att å pojkens vägnar överklaga den friande domen för den 50-årige man som sköt honom.– Vi vill lägga all kraft på det andra målet, säger Holmqvist till TT. Hans klient var en av sex pojkar som natten till den 6 oktober förra året kom till 50-åringens gård. Mannen fick panik och sköt ihjäl en pojke och skottskadade 17-åringen svårt.En pojke har överklagatEn av de andra dömda pojkarna har däremot överklagat.Även han är 17 år och dömdes till 25 timmars samhällstjänst för hemfridsbrott och ofredande mot familjen utanför Rödeby. Samtidigt friades han från misstankar om att ha trimmat sin moped. Han överklagar inte domen i sin helhet, utan bara den del som gäller hemfridsbrott.– Vi ifrågasätter om det är ett hemfridsbrott. Han var där en väldigt kort tid och han var knappt inne på gårdsplanen, säger hans advokat Lennart Franson. Dessutom hade hans klient fått uppfattningen att det var fritt fram att komma till gården, efter det att hans kamrat pratat med sonen i familjen på telefon.– Han fick beskedet att han förväntades vara på gården om en halvtimme. Därför var han inte på gården olovligen, sett ur hans synvinkel, säger advokaten. Det är oklart om fler pojkar kommer att överklaga. Det måste i så fall ske senast under fredagen.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro