ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

17-åringar misstänks för gruppvåldtäkt på boende – medan personalen sov

Karl Enn Henricsson · 12 Dec 2017
Uppdaterad 12 Dec 2017
Tre ynglingar har åtalats för en misstänkt gruppvåldtäkt i mitten av september. Bilden är en genrebild.

Tre ynglingar har åtalats för en misstänkt gruppvåldtäkt i mitten av september. Bilden är en genrebild. Foto: TT


Två 17-åringar och en 18-åring har åtalats en gruppvåldtäkt på en flicka. Våldtäkten ska ha genomförts på en stödboende för ungdomar medan personalen sov. Bland åklagarens bevisning finns en ljudfil där två av de åtalade tycks be om ursäkt för vad som hänt”.

klar

Artikellänk är kopierad

Våldtäkten misstänks ha genomförts i mitten av september i Stockholmsområdet.

– En flicka kommer dit och blir helt enkelt utsatt för en gruppvåldtäkt av tre personer. Målsäganden är under 18 år – jag kommer inte gå in mer på hennes ålder, säger åklagare Anna Hankkio.

Två 17-åringar och en 18-åring har nu åtalats för grov våldtäkt. Brottet ska ha begåtts i ett rum där en av de åtalade bor.

– Det är ett stödboende för ungdomar, säger Anna Hankkio.

Flickan anmälde våldtäkten i slutet av september. Bland åklagarens bevisning finns en film och en ljudfil som flickan spelade in med sin mobiltelefon.

– Det är en kort film inifrån boendet den aktuella natten. Den visar inget av den händelse jag har åtalat för, men den är åberopad för att visa att hon har varit inne på boendet, säger Anna Hankkio.

Åklagaren kommer vid rättegången även spela upp ljudfilen där två av de åtalade ”tycks be om ursäkt för vad som har hänt, vilket talar för att den sexuella samvaron inte varit frivillig och ömsesidig”, enligt åtalet. Sperma från 18-åringen har även säkrats på flickans trosor, enligt åtalet.

Flickan ska ha varit bekant med trion, och den misstänkta våldtäkten kunde genomföras trots att det ska ha funnits personal på boendet.

– Det är inte den typen av boende där man har ständig övervakning av ungdomarna. De har sovande personal, säger Anna Hankkio.

Minimistraffet för grov våldtäkt är fyra års fängelse. Men om de tre åtalade döms kommer de få straffrabatt på grund av deras låga ålder, säger åklagaren:

– För de två under 18 år kommer jag yrka på sluten ungdomsvård mellan ett och ett halvt år och upp till två år. För den äldre, som är 18 år gammal, kommer jag yrka på fängelse i drygt två år.

De tre åtalade har suttit häktade sedan början av oktober.

– Han förnekar brott, det är det jag kan berätta, säger advokat Patric Olivero, som försvarar 18-åringen.

Metro har sökt 17-åringarnas respektive advokater. Enligt åtalet förnekar de dock brott.

Rättegången inleds senare i veckan.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro