ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

17 års fängelse för Högsbomord

Madeleine Korneliusson · 5 Aug 2013
Uppdaterad 5 Aug 2013

Sjutton års fängelse för mord och grovt olaga hot. Det blev domen för den 51-årige man som i mars sköt sin ex-sambo tills döds på öppen gata i Högsbohöjd.

klar

Artikellänk är kopierad

Klockan 14.00 kom domen mot den 51-årige mannen. Göteborgs tingsrätt anser mannen vara skyldig till mord samt grovt olaga hot och dömer honom till 17 års fängelse.

Han döms även till att betala närmare 130 000 kronor i skadestånd till kvinnans anhöriga.

Mannen har erkänt att han sköt ihjäl kvinnan, men menar att det var en olyckshändelse. Enligt 51-åringen var planen att han skulle ta livet av sig inför kvinnan och tvinga henne att se på.

Kammaråklagare Gabriella Lundh menade i sin tur att det handlade om en ren avrättning och yrkade på livstids fängelse för 51-åringen.

Göteborgs tingsrätt ansåg i sin tur att straffvärdet för brottet endast motsvarar fängelse i 17 år och att livstids fängelse endast ska dömas ut i de allra allvarligaste fallen då den tilltalade antingen gjort sig skyldig till flera mord eller tidigare har dömts för allvarlig brottslighet. Mannens försvarsadvokat Peter Nolby anser att påföljden är för hård.

– Gärningen är visserligen mycket allvarlig, men när det kommer till straffmätningen så tycker jag att man har tagit i lite väl mycket, säger han.

Peter Nolby vill ännu inte uttala sig om det kommer bli något överklagande av domen.

– Bläcket har ju knappt hunnit torka på den. Vi får se inom tre veckor vad som händer.

klar

Artikellänk är kopierad

Madeleine Korneliusson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro