ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

17 kilo lättare och vinnare i Robinson”

Liv Sander/TT Spektra · 11 Nov 2011
Uppdaterad 11 Nov 2011
En av de största utmaningarna var sömn- och matbristen. ”Vi sov oerhört dåligt på stranden. Jag låg hela nätterna och tänkte igenom hur jag skulle ta mig vidare i tävlingen”, säger segraren Mats Kemi.

En av de största utmaningarna var sömn- och matbristen. ”Vi sov oerhört dåligt på stranden. Jag låg hela nätterna och tänkte igenom hur jag skulle ta mig vidare i tävlingen”, säger segraren Mats Kemi. Foto: Sara Souminen/TV4


Mats Kemi kom hem från Robinson” 17 kilo lättare och 500 000 kronor rikare. Nu avslöjar han den hemliga pakten som gjorde honom till segrare. "Man måste vara oerhört listig om man vill vinna".

klar

Artikellänk är kopierad

Mats Kemi ramlade ner från en tall och skadade foten en vecka innan resan till Filippinerna för ”Robinson”. Han tänkte lämna återbud men bet ihop. På torsdagskvällen kunde tittarna se honom koras till vinnare i ”Robinson” i TV 4.

Taktik, stryka och arbetsvilja tog honom hela vägen i tävlingen. – Man måste också komma väldigt bra överens med de andra i gruppen. En annan viktig sak är att aldrigprata om sina pakter.

Mats Kemi avslöjar att han i hemlighet slöt en pakt med Fredrik Sämsgård och Ola Ahlgren tidigt i tävlingen. Han berättade inte för någon – inte ens för produktionen.

– Jag sa ingenting i tv för jag visste att de skulle göra en tvist på pakten. Vi tävlade trots allt om ett stort pris. Det är en ära att vinna ”Robinson”.

Sigvald Harrysson ingick senare i pakten, men han blev ett för stort hot.

– För att få honom ur balans sa jag att jag skulle rösta ut honom. Då blev han osäker och började att snacka med andra.

Konsekvenserna blev tydliga i gårdagens avsnitt där Sigvald kallades Judas under en middag.

– Jag tänkte ”fan vad pinsamt”. Jag tyckte oerhört synd om Sigvald då, säger Mats Kemi.

Nu är han 500 000 kronor rikare. Vinstpengarna sparar han som en buffert.

– Jag brukar alltid säga att man ska ha 2 000 kronor i plånboken och en dosa snus. Nu är det 20 000 kronor i plånboken och en dosa snus. I går hämtade jag bilen från verkstaden och det kostade 11 000 kronor. Det var skönt att bara kunna betala.

klar

Artikellänk är kopierad

Liv Sander/TT Spektra
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro