ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

18-årig kvinna hölls fången under dödshot

Daniel Olsson · 1 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Den 18-åriga kvinnan kom till Sverige för att leva med sin nyfunne make i hans lägenhet i Bergsjön. Men tiden i Sverige blev en mardröm. I går åtalades den 30-årige snickaren för att ha kränkt, misshandlat och våldtagit den unga kvinnan från det att hon kom till Sverige i december förra året till en dag i maj då kvinnan valde att fly hemmet.

Misstankarna mot mannen rör grov kvinnofridskränkning och våldtäkt. Bland annat ska mannen vid ett flertal tillfällen ha hotat att ”slakta” kvinnan om hon lämnade lägenheten eller kontaktade polisen.

Själv säger mannen att förhållandet inte blev som han tänkt sig och att anklagelserna är en komplott från kvinnans och hennes släktingars sida i syfte att inkassera skadestånd.  – Han nekar helt till brott, säger mannens advokat.

Paret gifte sig i juli förra året när kvinnan precis hade fyllt 18 år. Men det skulle dröja nästan ett halvår innan kvinnan fick uppehållstillstånd och kunde flytta in hos maken i Sverige.

En granne till paret ska vittna om vad han hört och sett från lägenheten. Enligt åklagaren rör det sig om systematiska kränkningar med stryptag och hotelser.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro