ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

18-åringen sprängde bomb på tunnelbana – "var uttråkad"

Linus Lindgren · 16 Mar 2018
Uppdaterad 16 Mar 2018
Övervakningskameror fångade både bomben och räddningsinsatsen efter explosionen.

Övervakningskameror fångade både bomben och räddningsinsatsen efter explosionen. Foto: Rex


En 18-åring i Storbritannien byggde en bomb under sommarlovet. Han sprängde den i Londons tunnelbana. Nu döms han för mordförsök på 93 personer, rapporterar Sky News.

klar

Artikellänk är kopierad

18-åringen byggde bomben under sommarlovet. Den 15 september förra året sprängde han den på en tunnelbana i London. 93 människor flydde för sina liv, ingen omkom i attentatet.

LÄS MER
Sprängladdning detonerade på ett tunnelbanetåg i London

Nu har 18-åringen dömts för mordförsök på de 93 personerna som befann sig i närheten av explosionen.

Tillsammans med bomben fanns bland annat skruvmejslar, spikar, och andra metallföremål i en påse från en matbutik som han placerade på en tunnelbanevagn.  Två minuter innan bomben briserade gick han av tunnelbanan enligt Sky News.

18-åringen motiverar dådet med att han ”var uttråkad” och att han ”ville ha uppmärksamhet”. Han hävdar att han inte ska haft som avsikt att döda eller skada någon. Åklagaren menar å sin sida att han hade som avsikt att döda så många som möjligt.

– Det var bara tur att bomben inte gjorde det den var ämnad för, säger åklagaren Alison Morgan enligt kanalen.

18-åringen ska, enligt Sky News, ha kommit till Storbritannien illegalt. När han sökte asyl uppgav han att han hade blivit kidnappad av IS och att de tränat honom att mörda. ”De tränade oss att mörda. Det var baserat på religion” ska han ha sagt till Storbritanniens migrationsverk. Under rättegången sa han dock att historien var påhittad då han var rädd att bli tillbakaskickad.

Hans straff har ännu inte bestämts.

klar

Artikellänk är kopierad

Linus Lindgren
Linus Lindgren
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro