ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

18-åringens valmanifest: Fria vapen, abortförbud och drogtest på bidragstagare

Karolina Skoglund · 5 Nov 2014
Uppdaterad 5 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Skärmdump från http://www.blairforwv.com/news.
Skärmdump från http://www.blairforwv.com/news.

Saira Blair har inte ens åldern inne för att gå på krogen i USA. Ändå har hon har valts in i West Virginias delstatsparlament med fria vapen, bojkott av aborträtt och drogtest på personer som går på bidrag som valfrågor. 

18-åriga republikanen Saira Blair från Martinsburg i West Virginia har valts in som den yngsta, valda statlig lagstiftaren i USA. Hon sopade banan med sina två konkurrenter och kammade själv hem 63 procent av rösterna till West Virginias delstatsparlament, skriver Vox.com. 

Men Saira Blair är inte som vilken 18-åring som helst. Politiskt är hon väldigt konservativ. Åtminstone enligt vad som står på hennes valsida. Bland annat motsätter hon sig den fria aborträtten, är emot äktenskap mellan homosexuella och vill införa drogtest på personer som får statliga bidrag. Hon är även för fria vapen.

"När jag tog beslutet att kandidera gjorde jag det för att jag är övertygad om att min generation röst kan ge ett nytt perspektiv och innovativa idéer. Vi kan hjälpa till i några av vår stats mest utmanande frågor", sade hon i ett uttalande på valnatten, enligt Vox.com. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro