ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

18 personer gripna efter knarkrazzia

Peter Herkel · 23 Okt 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

DROGBESLAG. Arton märkbart narkotikapåverkade personer gripna och stora drogbeslag. Det blev facit för citypolisens narkotikagrupp som genomförde en aktion på Avenyn i lördags natt. Trots att poliserna bara rörde sig några timmar efter midnatt bland krogarna på Avenyn så omhändertog man en så stor skara personer att det nästan motsvarar två fotbollslag. Och hade man haft större resurser hade betydligt fler gripits, enligt polisen. Vissa togs på gatan, andra inne på klubbar. Sex av de gripna misstänkts även för andra brott. Några av dem bar på vapen, medan en annan greps på bar gärning när han våldförde sig på en glasmonter.

Dessutom omhändertogs två män misstänkta för dopningsbrott. – Alla är frisläppta nu. Men vi offentliggör inte vilka krogar som det gäller, säger Anna-Karin Dahlqvist vid länskommunikationscentralen. Lördagsnattens 15 man starka polisrazzia var narkotikagruppens första större insats. Enheten bildades i våras.   – Krögarna har uppmärksammat oss på situationen och polisen har tidigare fått viss kritik för att vi inte gjort tillräckligt. Nu försöker vi bli varma i kläderna och lära oss miljön, säger Björn Landsten, chef för citypolisens narkotikagrupp, till tidningen GP.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Herkel
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro